Skip to content
TÖS

TÖS

Tüm Öğretmenler Sendikası

  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • TÜZÜK
    • TÖS Meclis Üyesi
    • MYK Üyeleri
    • Tös Kuruluş Bildirgesi
    • Tös Merkez Disiplin Kurulu
    • Merkez Denetleme Kurulu
  • Şubelerimiz
  • Çalışmalarımız
  • Hukuk
  • Üyelik – Formlar
    • Üyelik Formu
    • İstifa Formu
    • Afişler
    • Broşür
    • Kitap
      • Eğitimde Ne Yapmalı
  • Medya
  • İletişim
  • Toggle search form

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASINDA KİM KİME DUM DUMA?

Posted on 1 Aralık 2014 By Basın Yayın

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASINDA KİM KİME DUM DUMA?

MEB Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliğinin 7. Maddesi Şûra’ya katılacak tabii üyeler ile davetli üyeleri tanımlamıştır:

 “(2) Davetli üyeler; Bakanlık, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurtiçi ve yurtdışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında Şûra konusuyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar arasından Genel Sekreterlikçe belirlenerek Bakan onayına sunulur.”

 Bu bağlamda TÖS olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Millî Eğitim Şûrası Sekreterliğine, 04/11/2014 tarih ve TÖS-010/79 sayılı 19. Millî Eğitim Şûrasına katılma isteğimizi belirten yazı ile başvuruda bulunduk.

Ancak Bakanlık 19. Millî Eğitim Şûrasına katılıp katılmayacağımızla ilgili yazdığımız yazıya halen bir cevap vermemiştir.

 TÖS’ÜN KONUYA İLİŞKİN GÖRÜŞ ve ÖNERİLERİ

 

  1. 04/11/2014 tarihinde yazılan dilekçeye MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı cevap vermeyi düşünüyorlar mı? Haşmetliler dilekçeye cevap vermeyi düşünüyorlar ise ne zaman cevap vereceklerdir? Dilekçe Kanununa göre 30 günlük sürenin dolmasını mı bekliyorsunuz? Şimdiden söyleyelim böyle bir bekleme içine girmeyin; 19. Millî Eğitim Şûrası 2 Aralık 2014 Salı günü başlıyor.
  2. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı hangi sivil toplum kuruluşlarına cevap yazıyor, hangisine yazmıyor?
  3. TÖS yazılarına cevap verilmeyecekler kısmına mı alınmıştır? Başka hangi kurum ve kuruluşların yazılarına cevap verme gereği duymuyorsunuz?
  4. Kurum ve kuruluşların ne gibi özelliklerini dikkate alarak yazılarına cevap veriyorsunuz? TÖS’ün hangi durumunu beğenmiyorsunuz? Bunu açıklar mısınız?
  5. Sendika olarak sadece eleştirmediğimiz, neyin nasıl yapılması gerektiğini ortaya koyduğumuz ortadadır. Farkımız da buradadır. Biz çalışmaya devam edeceğiz, taa ki sesimiz duyuluncaya ve görüşlerimiz uygulamaya geçinceye kadar.

MEB’in Millî Eğitim Şûrası’na katılım ile ilgili bu umarsız yaklaşımı düşündürücüdür. Biz TÖS olarak Şûra için duyarlılığımızı gösterip hazırlıklarımızı tamamladık. Aynı duyarlılığı MEB’den de beklemekteyiz. 19. Millî Eğitim Şûrasına katılıp katılmayacağımızla ile ilgili yazımıza halen cevap vermeyen MEB’e sormadan edemiyoruz: “Bize Şûra’ya gelin/gelmeyin bile denmediğine göre sorarız: MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASINDA KİM KİME DUM DUMA?”

 

 

 Dikmen ONAT

TÖS Genel Başkanı

Basın Açıklaması

Yazı dolaşımı

Previous Post: 19. MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI ÖĞRETİM PROGRAMLARINA İLİŞKİN TÖS’ÜN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ
Next Post: TÖS 4 AY ÖNCE 50 BİN ÖĞRETMENE İL İÇİ ROTASYON UYGULANACAĞINI SÖYLEMİŞTİ!!!

Haber-Yorum

  • Geçmiş Olsun Türkiye!..
  • Haksız ve Dayatma Uygulamayı Yargıya Taşıyoruz
  • Her Şey Demokrasi İçin
  • Aveon Global Sigorta İle Protokol İmzaladık
  • Mustafa Kemal Atatürk’ü Saygıyla Özlemle Anıyoruz!
  • Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
  • Öğretmenlik Meslek Kanunu: Sınav Kaldırılsın
  • Öğretmenlerin 2020 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı Gözden Geçirilmeldir

Tös İletişim / Sosyal Medya

Tös İletişim

Tös Afişler / Görseller

Afişler

Tös Üyelik Formu

Tös Üyelik Formu

Copyright © 2023 TÖS.