Skip to content
HEMEN ŞİMDİ ÖĞRETMENE 3600 EK GÖSTERGE İSTİYORUZ

TÖS

Tüm Öğretmenler Sendikası

  • Ana Sayfa
  • Hakkımızda
    • TÜZÜK
    • TÖS Meclis Üyesi
    • MYK Üyeleri
    • Tös Kuruluş Bildirgesi
    • Tös Merkez Disiplin Kurulu
    • Merkez Denetleme Kurulu
  • Şubelerimiz
  • Çalışmalarımız
  • Hukuk
  • Üyelik – Formlar
    • Üyelik Formu
    • İstifa Formu
    • Afişler
    • Broşür
    • Kitap
      • Eğitimde Ne Yapmalı
  • Medya
  • İletişim
  • Toggle search form

BAKAN AVCININ SÖYLEDİKLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Posted on 18 Ağustos 2014 By Basın Yayın

BAKAN AVCININ SÖYLEDİKLERİNİN TAKİPÇİSİYİZ

         TBMM’nin 14 Ağustos 2014 Perşembe günü tatile girmesi nedeniyle 35 bin öğretmen kadrosunun MEB’e tahsis edilmemesine ilişkin olarak “BU YILDA DERSLER BOŞ GEÇECEK” diye sendikamız basın açıklaması yapmıştı.

         Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı 17 Ağustos 2014 Pazar günü A.A. muhabirine şu açıklamayı yapmıştır. “Öğretmen atamalarına ilişkin takvimin planlandığı şekilde yürümesi, yeni atanacak 40 bin öğretmen adayının mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamadan yürümesi için Meclis’in 28 Ağustos’ta yapacağı olağanüstü toplantıda bir ek gündem maddesiyle gerekli yasal düzenleme yapılabilir. Muhalefet partilerinin de bu konuda gereken hassasiyeti göstereceklerini umuyorum”

            Anayasa ve TBMM iç tüzüğünde TBMM genel kurulunun nasıl toplanacağı detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bildiğimiz kadarı ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir siyasi partinin Eskişehir milletvekilidir ve mensubu olduğu siyasi parti tek başına 12 yıldır iktidardadır. Yine bu siyasi partinin mecliste sandalye sayısı 313’tür.

        TÖS’ün KONUYA İLİŞKİN GÖRÜŞ ve ÖNERİLERİ

        Sayın bakan mensubu olduğunuz parti TBMM’nin olağanüstü gündemle toplanmasını istedi de buna muhalefet partileri “yok” mu dedi? Mensubu olduğunuz parti hangi kanunu çıkarmak istedi de buna dur diyebilen oldu?

       Yine de tüm bunlara rağmen olumlu bakmak istiyor ve sayın bakanın bu demecinin takipçisi olacağımızı buradan kamuoyuna duyuruyoruz.

 Dikmen ONAT

Genel Başkan

             

 

Basın Açıklaması

Yazı gezinmesi

Previous Post: BU YILDA DERSLER BOŞ GEÇECEK.
Next Post: GÖREV SÜRELERİ UZATILMAYAN OKUL MÜDÜRLERİ NE YAPMALI?

Haber-Yorum

  • Alanlardayız: Yaşasın 1 Mayıs!
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun
  • Bağımsız Kamu Sendikaları Platformu Kuruluş Duyurusu
  • Saygıyla Anıyoruz…
  • Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
  • 30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!
  • CHP Genel Merkezini Ziyaret Ettik
  • Barajcı, Yasakçı, Yasa Tanımaz Zihniyete Karşı Ayaktayız

Tös İletişim / Sosyal Medya

Tös İletişim

Tös Afişler / Görseller

Afişler

Tös Üyelik Formu

Tös Üyelik Formu

Copyright © 2023 TÖS

Powered by PressBook Grid Blogs theme